Een groene speelplaats voor de Groene School

Publicatiedatum: 
13 september 2018
Basisschool de Groene School in Anderlecht heeft officieel haar vernieuwde speelplaats geopend.
Vernieuwde speelplaats Groene School

De renovatie van de speelplaats gebeurde in het kader van het VGC-project BuitenSpel. Met de subsidie van de VGC werd de speelplaats heraangelegd en avontuurlijker en creatiever ingericht.

Voortaan heeft de school een groene speelplaats met een combinatie van speelelementen zoals een glijbaan en natuurlijk spelmateriaal zoals een wilgenhut. De ontwerpers hebben samen met de school gezorgd voor verschillende realisaties en zones. Zo kunnen de leerlingen zich uitleven op een nieuw sportterrein en kunnen zij hun grenzen verleggen op het hindernissenparcours. De leerlingen die het liever rustig houden en graag met elkaar praten kunnen terecht op één van de rustige zithoekjes.

Ook alle kleine ruimtes rond en naast de school werden mee ontwikkeld zodat geen enkele ruimte onbenut blijft en de leerlingen maximale speel- en leerkansen krijgen.

Fotogalerij 
Vernieuwde speelplaats Groene School
Vernieuwde speelplaats Groene School
Vernieuwde speelplaats Groene School
Vernieuwde speelplaats Groene School
Vernieuwde speelplaats Groene School