Bruss-it oproep 2017

Publicatiedatum: 
02 maart 2017
Heb jij met je school of oudervereniging ideeën voor je buurt en een beter, mooier en slimmer Brussel? Stel je project voor via ’Bruss-it’. Met deze nieuwe oproep wil de VGC initiatieven die inzetten op gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte een duwtje in de rug geven. Je kan een subsidie tot 15.000 euro krijgen voor projecten die ontmoetingen en uitwisselingen stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen of sociale en culturele interventies opzetten op publieke plekken.
Visual van Bruss-it

Graag meer informatie? Surf naar www.brussit.be. Of kom naar het infomoment op dinsdag 14 maart 2017. Je krijgt er uitleg over het thema en de criteria van de projectoproep. En je krijgt antwoorden op al je vragen. Schrijf je in via de website.

Heb je al een projectidee en wil je graag feedback?
Kom dan naar een feedbackmoment. Je stelt er je projectidee kort voor en je krijgt feedback. Je kan er ook ideeën uitwisselen en netwerken met andere aanwezigen. Schrijf je in via de website.

Je kan een aanvraag indienen tot 19 april 2017.
Volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van al het nieuws over deze oproep.

Inspiratie nodig?

Deze scholen werden in 2016 al uitgekozen om hun droom te realiseren:

  • Het Maria-Boodschaplyceum, het  Imelda-Instituut, het Atheneum Brussel  en Globe Aroma gaan van de  Moutstraat een echte school- en leefstraat maken. Met een participatief project "Picnic Ping Pong" maken ze  4 tafels die niet enkel dienst zullen doen als picknicktafels maar waar je ook allerhande spellen op kan spelen.  Wat er precies zal uitgedacht worden door de leerlingen en medewerkers moet nog blijken. Tafeltennis, schaken, ganzenborden en sjoelbakken zijn maar enkele van de vele opties!
  • KTA Zavelenberg richt een zelfpluktuin in op haar schooldomein die ontworpen en onderhouden wordt door de leerlingen en buurtbewoners uit de woonwijk Cité Moderne.  De zelfpluktuin wordt een blijvende ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.
  • De 3 scholen van Campus Spoor West willen, in overleg met de buurtbewoners en de kinderen en jongeren van de scholen, van het pleintje voor de campus een aantrekkelijke en uitnodigende ontmoetingsplek voor de buurt maken.
  • De leerlingen van Don Bosco maken op vraag van het wijkcomité van de Oude Wijk van Mooi-Bos  houten boekenboxen om op verschillende plekken in de Mooi-Boswijk in Sint-Pieters-Woluwe te plaatsen. Daar kunnen buurtbewoners boeken uitwisselen. De boeken worden voorzien van een digitaal label dat het mogelijk maakt om de boeken ‘op vadrouille’ te volgen.

Alle 18 geselecteerde projecten uit 2016 kan je bekijken op de website.