Nieuwsberichten

64 resultaten gevonden
 • Subsidieoproep Digital Belgium Skills Fund voor het aanleren van digitale vaardigheden

  30/05/2017
  Het Digital Belgium Skills Fund financiert projecten die inzetten op het versterken van digitale vaardigheden van maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Projectaanvragen kunnen tot 13 juni 2017 ingediend worden.
 • Brussels Bednet-project in school Kasterlinden

  29/05/2017
  In Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Kasterlinden volgt Lenie Flamée (11 jaar) al 4 jaar les via Bednet. Bednet biedt synchroon internetonderwijs (onderwijs op afstand) voor zieke kinderen zoals Lenie die tijdelijk niet naar school kunnen. De leerlingen volgen rechtstreeks de lessen via de computer en hebben interactie met hun klas.
 • Zomer in de lucht: 7 culturele stadsfestivals

  22/05/2017
  Op zondag 21 mei geeft het Jetse straatkunstenfestival ‘Voenk’ de aftrap voor ‘Zomer in de Lucht’, een reeks van 7 culturele en gezinsvriendelijke gratis stadsfestivals in Brussel tijdens de zomer. Alle deelnemende festivals hebben een sterke band met een of meerdere gemeenschapscentra.
 • Opleidingsbeurs 8 juni 2017

  18/05/2017
  Op 8 juni 2017 vindt de opleidingsbeurs 'Uw schakel naar werk' plaats in de Ancienne Belgique. De beurs is bedoeld voor werkzoekenden, jongeren en iedereen die (af en toe) moet doorverwijzen: toeleiders, consulenten, trajectbegeleiders, inschakelingsagenten … Zij krijgen er een totaaloverzicht van de sector van beroepsopleidingen, werkervaringsprojecten en organisaties die begeleiden naar werk.
 • De Br(ik Study Spaces, een ideale plek om samen te studeren!

  18/05/2017
  Zijn uw studenten nog op zoek naar een plek om samen te blokken? Van maandag 22 mei tot en met zaterdag 1 juli 2017 organiseert Br(ik op verschillende plekken in de stad Study Spaces,
 • VGC-jaarverslag 2016: Brusselaars maken samen stad

  15/05/2017
  Welke projecten en initiatieven heeft de VGC het afgelopen jaar zoal opgezet en ondersteund? Dat leest u in het VGC-jaarverslag 2016 dat als titel kreeg ‘Brusselaars maken samen stad’. Ook het Nederlandstalig onderwijs in Brussel komt ruim aan bod met artikels over onder andere de tienerscholen, de tweetalige lerarenopleiding en de studiekeuzebeurs.
 • Eerste steen van nieuw Nederlandstalig scholencomplex Campus Koekelberg gelegd door het VGC College

  10/05/2017
  Op 10 mei 2017 vond de officiële eerstesteenlegging plaats voor de bouw van een nieuwe basisschool en secundaire school op de Campus Koekelberg. De VGC neemt het voortouw in dit project. Meer dan 1.000 kinderen gaan school kunnen volgen op de nieuwe site. De Campus Koekelberg zal naast de basisschool en de secundaire school ook plaats bieden aan o.a. een kinderdagverblijf, een gemeenschapscentrum met bibliotheek en een sporthal.
 • Discover your talent

  09/05/2017
  Op 23 mei brengt MAKS vzw werkloze jongeren van 18 tot 30 jaar samen met vrijwilligers uit privé-bedrijven. Deelnemers kunnen er hun CV updaten, tips krijgen over solliciteren, een professionele foto maken ...
 • Eerste editie Brusselse schoolverlatersdag

  08/05/2017
  Op 4 mei 2017 vond de eerste Brusselse Schoolverlatersdag plaats. Bijna 200 leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs werden geïnformeerd over hun stap naar de arbeidsmarkt.
 • Projectoproep: sensibilisering van jongeren voor het ondernemerschap

  28/04/2017
  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert in het kader van YET (young entrepreneurs of tomorrow) een tweede projectoproep voor financiering van heel uiteenlopende acties gericht op:

Pages