Delegatie Brusselse studenten
Traditiegetrouw organiseert het federaal parlement op Koningsdag (15 november) een plechtigheid in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Op het programma stond dit jaar geen aaneenschakeling van speeches, maar een debat tussen jongeren uit heel België rond het thema ‘Toegankelijkheid van het onderwijs, een troef voor de jeugd’.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Nieuw schoolgebouw Hendrik Conscience
Op vrijdag 10 november 2017 werd in Schaarbeek het nieuwe gebouw voor GO! basisschool Hendrik Conscience en kinderdagverblijf De Zandmannetjes officieel geopend. De school en het kinderdagverblijf kunnen na ongeveer anderhalf jaar bouwen intrekken in een nieuwbouw. Het volledige project werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap. De VGC investeerde maar liefst 1.750.000 euro.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Samenwerking CLB VGC en CLB Scholengroep Brussel
Er is een unieke samenwerking tussen twee Brusselse Centra voor Leerlingbegeleiding. Het gaat om het CLB van de VGC en het CLB van Scholengroep Brussel. De 2 CLB's werken samen aan een sterke en kwaliteitsvolle begeleiding van leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
aanzicht nieuw schoolgebouw Koningin Astrid en Karel Buls
Het college van de VGC keurt een investering van bijna 10 miljoen euro goed voor de nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen.
In de rubriek:
Directies en organisaties
Kinderen recycleren.
Vzw Atelier Groot Eiland en FIX willen scholen aanmoedigen om hun plastic afval te verzamelen en te laten recycleren tot een ‘Groene Klasbak’.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Kinderen met masker.
Tijdens de paasvakantie en zomervakantie van het schooljaar 2017-2018 organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommissie opnieuw speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel.
In de rubriek:
Directies en organisaties
Subscribe to