Kinderen op speelplein
Tijdens de paasvakantie en zomervakantie van het schooljaar 2018-2019 organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommissie opnieuw speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel.
In de rubriek:
Directies en organisaties
Rugzakjes met N-logo
Alle scholen van het Nederlandstalig kleuter- en lager onderwijs in Brussel ontvangen deze maand rugzakjes met N-logo om te verdelen aan hun kleuters en leerlingen van het 1ste leerjaar. De rugzakjes komen in twee verschillende maten, een kleiner formaat voor de kleuters en een groter formaat voor het lager onderwijs.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Porta 1070
Op vrijdag 5 oktober 2018 opende de tienerschool Porta 1070 in Anderlecht officieel haar deuren. Met de opening van Porta 1070 van de vzw Sint-Goedele gaat de eerste Tienerschool in Brussel van start.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
drie boekentassen in rek (foto ©VGC - fotograaf: Lander Loeckx)
De VGC subsidieert kleinschalige gemeenschapsprojecten voor armoedebestrijding. Welke projecten komen in aanmerking? Onder meer moeten mensen in armoede actief betrokken zijn in het project, en hun competenties moeten doorheen het project versterkt worden. De maximale subsidie voor een project is 5.000 euro. Interesse?
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Affiche projectsubsidie 'Kom uit je Kot' voor studenten
Ben je student aan een Nederlandstalige hogeronderwijsinstelling in Brussel? En heb je goede ideeën om studenten dichter bij elkaar en bij de stad te brengen? Dien een subsidieaanvraag in bij 'Kom uit je Kot' en krijg tot 5.000 euro voor je project.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Windekind
Op maandag 1 oktober 2018 legden de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek en de collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) samen met de kinderen, ouders en buurtbewoners de eerste steen van de nieuwe, dubbele basisschool Windekind. De oude Nederlandstalige basisschool Windekind van de gemeente Molenbeek, op de Jean-Baptiste Decockstraat, was dringend aan vervanging toe. Daarom sloegen de gemeente en de VGC de handen in elkaar. Omdat daarenboven de vraag naar Nederlandstalig onderwijs in Molenbeek bleef stijgen, besloot de VGC in 2013 haar steun te geven aan de bouw van een nieuwe, dubbele basisschool.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Subscribe to