Sfeerbeeld 16de Avond van het Nederlandstalig onderwijs - Stan Van Samang (foto © VGC - fotograaf Cedric Michiels)
Donderdag 23 februari 2017 genoten schoolteams uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel van een geweldig feestje in het Paleis voor Schone Kunsten tijdens de 16de Avond van het Nederlandstalig onderwijs. Het publiek genoot van een fantastisch optreden van Stan Van Samang, een echte rasentertainer! Na het concert konden de gasten nog genieten van een receptie. Bekijk de sfeerbeelden!
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Foto persconferentie
De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) starten met een Brusselse tweetalige lerarenopleiding. Beide hogescholen gaan intensief samenwerken voor hun lerarenopleiding lager onderwijs. De leraren die uitstromen uit deze opleiding kunnen zowel in het Nederlandstalig als in het Franstalig lager onderwijs lesgeven.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Jongen op speelplein
De VGC organiseert tijdens de paasvakantie 15 speelpleinen, in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. De inschrijvingen gaan van start op zaterdag 18 februari 2017 om 9.00 uur.
In de rubriek:
Les volgen
blauwe gang tussen klassen
De leerlingen van de vrije basisschool Sint-Gillis hebben hun oude schoolgebouw verlaten en zijn verhuisd naar een nieuw schoolgebouw in Sint-Gillis. Het schoolgebouw is volledig gerenoveerd met subsidies van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
beeld ontwerp Lucerna
Op 27 januari 2017 vond in aanwezigheid van VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel de officiële opening plaats van het nieuwe gebouw van het Lucernacollege in de Industrielaan 31 in Anderlecht.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Foto muziekkamp Aximax
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) brengt meer muziek in de Nederlandstalige scholen, speelpleinen en Brede Scholen in Brussel dankzij een nieuwe samenwerking met de vzw Jeugd en Muziek Brussel.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Subscribe to