Affiche Week van de Geletterdheid
De wereld rondom ons verandert snel. Het is niet altijd gemakkelijk om mee te zijn, steeds meer mensen hebben niet alleen moeite met lezen en schrijven maar ook met informatie verwerken, internet of rekenen. Deze groep van laaggeletterde mensen groeit, ook in Brussel. Onder hen zijn ook heel wat mensen die voor het eerst Nederlands leren.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Visual Bruss-it
In het voorjaar van 2017 lanceerde de VGC een tweede projectoproep van Bruss-it. Uit 47 aanvragen werden 18 stadsmakers met goesting geselecteerd die een subsidie tot 15.000 euro kregen. Hiermee zullen ze ontmoeting en uitwisseling stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen, sociale en culturele interventies op publieke plekken opzetten. Naast wijkcomités, burgercollectieven, gemeenschapscentra en welzijnsinstellingen, dragen ook onderwijspartners hun steentje bij om van Brussel een betere plek te maken:
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven - Les volgen
Kinderen in Planckendael.
Op donderdag 13 juli trekken de kinderen van 20 Nederlandstalige speelpleinen uit Brussel naar het dierenpark Planckendael voor een heus avontuur. 1.600 ketjes en 280 (hoofd)animatoren gaan er samen op ontdekkingstocht. De dag wordt afgesloten met een groots slotmoment, georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel.
In de rubriek:
Les volgen
foto voorgevel St-Vincentiusschool
Kleuterschool Sint-Vincentius in Ukkel breidt uit tot een volwaardige basisschool.
In de rubriek:
Directies en organisaties
Foto Jeugd en Muziek via www.jeugdenmuziekbrussel.be/scholen
Jeugd en Muziek Brussel werkt muziekeducatieve trajecten uit op maat van uw school. Het aanbod varieert van initiërende workshops voor de allerkleinsten tot inspirerende ateliers voor tieners. Jeugd en Muziek Brussel organiseert korte of langere trajecten op uw school of trekt met uw klas de stad in om haar muziekaanbod te ontdekken, klanken op te nemen of een performance te geven.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Visual voor slimste school quiz
Op 5 oktober, dag van de leerkracht, is er een nieuwe editie van ‘De slimste school van Brussel’. De quiz vindt dit jaar voor de 5de keer plaats en daarom maken we er iets speciaals van. Zo kunnen er deze keer maar liefst 50 ploegen meedingen naar de felbegeerde trofee, nu nog in handen van het Sint-Guido-Instituut.
In de rubriek:
Directies en organisaties - Les geven
Subscribe to