Hoe kan ik mijn kind (kleuter - lagere school) in de vrije tijd Nederlands laten oefenen?

In Brussel zijn er tal van sport- en spelactiviteiten in het Nederlands waaraan uw kinderen kunnen deelnemen. Ook daar kunnen ze, terwijl ze spelen, hun Nederlands oefenen.

Hier volgen nog enkele tips:

  • Er zijn tal van Nederlandstalige cd’s, dvd’s en boeken te vinden. In heel wat bibliotheken of in een gemeenschapscentrum kunnen uw kinderen in het Nederlands terecht.
  • Heel wat films zijn te zien in Nederlandstalige versie. (Laat de kinderen erover vertellen in uw eigen taal. Op school kunnen ze erover vertellen in het Nederlands.)
  • Surf naar www.brusselbazaar.be. Daar vindt u alles over activiteiten waar Nederlands gesproken wordt: jeugdbewegingen, vakantiekampen, sportactiviteiten, toneelvoorstellingen en nog veel meer.
  • Schrijf uw kind(eren) in voor een Nederlandstalig speelplein in Brussel. Een overzicht van alle Nederlandstalige speelpleinen in Brussel vindt u op BrusselBazaar. Voor meer informatie over de VGC-speelpleinen in samenwerking met de Nederlandstalig scholen in Brussel, kan u terecht op www.vgcspeelpleinen.be.
  • Contacteer de school van uw kind(eren). De school heeft immers het beste een zicht op de mogelijkheden in de buurt om Nederlands te oefenen.

 

Waarom vond u deze info niet nuttig? Welke info had u verwacht?
Mogen wij u contacteren voor meer info? Noteer dan uw e-mailadres.